Klubnyheder

Herlev IK deltager i 1. division i den kommende sæson

17. maj 2022, 08.24

Da vi planlagde vores sæson, var deltagelse i 1. division ikke med i vores plan A, som derimod indeholdt en ambition om at løfte kampantallet i talentligaen fra 30 til cirka 40 kampe i grundspillet. 


Vi ser opkvalificeringen af talentligaen for et par år siden, som et af de bedre sportslige tiltag, der er sket indenfor de seneste par år i dansk ishockey i forhold til talentudvikling. I den liga kan vores ældste talenter udfordres af de bedste jævnaldrende talenter fra de andre klubber i Danmark, som træner og spiller med samme formål som vores, nemlig at repræsentere Danmark på diverse ungdomslandshold og som har en ambition om at skabe sig en professionel ishockey karriere og blive A-landsholdsspiller. 


Det eneste udviklingspunkt vi ser, for at talentligaen til fulde kan bære at være talentliga og dermed give vores talenter det rette kampmiljø, er kampantallet. Desværre var opbakningen ikke stor nok, blandt de øvrige klubber i Danmark, til at skabe et flertal for en udvidelse af kampantallet i talentligaen til den kommende sæson, og det har derfor været nødvendigt for os at se ind i andre løsninger, for at vi kan tilbyde vores talentfulde spillere den rette balance mellem træning og kampe. 


Med det for øje, har vi valgt at tilmelde os 1. division til den kommende sæson. Vi kommer til at stille op i 1. division med præcist samme hold som i talentligaen og der vil i dagligdagen ligeledes kun være et træningshold, som vi fortsat kalder U20 / Talenthold