Klubnyheder

En Klub legende i Herlev ishockey stopper.

8. august 2019, 22.20

Pressemeddelelse fra Eagles - Kim Staal stopper, og når i kommer længer ned kan i se at vi fejre Stålmanden den 8 november, og det glæder vi os til i klubben. Kim har haft en kæmpe indflydelse på alle vores unge spiller, som har kunne se op til Kim, men også lære hvilken trænings indsats, der skal til for at være en top spiller i ishockey verden. Men også de år hvor Kim har været tilbage i Herlev, har spilleren kunne få gode råd og en sludder omkring ishockeyen, det vil vi i klubben gerne sige et stort tak for, og tak for en fantastisk tid med dig Kim i og omkring vores Klub. Vi håber så med tiden at du Kim, stadigvæk vil være omkring klub ishockeyen i Herlev.

 

Held og lykke i fremtiden fra hele Herlev Ishockey Klub 😊

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Kim Staal stopper, fejres med stor kamp i Herlev

 

En af Danmarks helt store spillere og Herlevs ubetinget største ishockeystjerne, Kim Staal har valgt at lægge skøjterne på hylden. Som 16-årig flyttede Kim over sundet, til Malmö’s J20 hold og har siden haft en fantastisk hockeyrejse hvor han har spillet for klubber i fem forskellige lande. Nu 25 år senere er den aktive karriere altså slut.

 

Den karismatiske ”Staalmannen” (som de hurtigt døbte ham i Malmö) spillede det meste af sin karriere i Sverige men var også forbi AHL inden han i 2011 var en del af genrejsningen af Herlev ishockey der på det tidspunkt ikke havde spillet i den danske liga i to år. I den omgang spillede kim to sæsoner for Herlev inden han tog et enkelt år i Tyskland og to år i Asia league. De seneste tre sæsoner har kim spillet for Herlev, så det hele slutter altså hvor det hele startede, da kim som 2-årig for første gang var på is.

 

På klubniveau er det blevet til tre sølvmedaljer i SHL, et mesterskab i Asia League og et mesterskab med Herning Blue Fox.

 

Landsholdskarrieren startede i 1996 og sluttede ved VM i 2015. Kim er den danske spiller med 3. flest VM, kun overgået at Morten Green og Jesper Damgaard og han har alene rekorden for flest mål ved A-VM for Danmark. Han har været dansk topscorer ved A-VM hele 5 gange. Blandt de største øjeblikke (for bare at nævne et par stykker) er vel oprykningen til A-gruppen i 2002 og Danmarks første kamp ved A-VM nogensinde, 5-2 sejren over USA i 2003, hvor Kim var indblandet i 4 mål femad. Han scorede 2 mål og lavede 2 assister, den ene en formidabel assist fra blå til blå linje til Ronny Larsen. Igen året efter var han (bla.) manden bag et uhyre vigtigt mål mod Japan. Begge gange mål der var altafgørende for at holde Danmark i A gruppen.  

 

Fejres i Herlev 8. november

 

Ishockey’en i Herlev vil naturligvis gerne sige tak for alle oplevelserne og tak fordi Kim har vist så stor tro og vilje ift. Herlev ishockey. Kim Staal har været en krumtap på holdet i de fem år han som senior har spillet her og været en mand der kan få folk til at bakke op og samles omkring klubben og holdet. Derfor har vi lavet et formidabelt program for at fejre Kim. Den 8. november smides pucken til en kamp med tidligere og nuværende Herlev koryfæer og mange af Kims tidligere holdkammerater fra klub- og landshold. Bla. kan nævnes Morten Green, Jesper Damgaard og Jesper Duus. Udenlandske profiler kommer der også flere af. De endelige hold offentliggøres i løbet af efteråret. Entréprisen bliver kun 50 kr. På indgangsbilletten får du en øl, et lod til trækningen af den specielt til dagen ”Kim staal” trøje som kampen spilles i og du støtter opførelsen af en udendørs skydebane, så Herlevs ungdom også kan træne deres skud om sommeren.

 

Jimmy Bøjgaard og Jacob Riising kommer og kommenterer kampen og laver interviews med spillere. Så Herlev ishockey håber at byen vil samles om at fejre en af klubbens og byens største personligheder gennem tiden.    

 

 

Med venlig hilsen

 

Nicolai Flindt

Sportschef

Herlev Eagles