Nye medlemmer mellem 3 og 16 År

Velkommen som begynder til ishockey

I is-sæsonen (den 1. august til 1. april) starter alle nye hockeyspillere på vores U8-hold, og bliver efterfølgende placeret på det hold, som træneren mener, at de hører hjemme på, afhængig af alder og skøjteteknik.


Man kan også starte til ishockey om sommeren. Sommertræningen foregår sammen med det hold, man aldersmæssigt hører til på.


Vi anbefaler, at man som ny i sporten (enten dig selv eller at man som forælder) læser nærmere her om at være ny til ishockey:

Ny til ishockey – Ny til ishockey

Vi anbefaler endvidere, at man opretter sig eller sit barn via tilmelding på de enkelte hold. Holdene finder man på vores hjemmeside under "Holdoversigt" (der er her underfaner med tilmelding). 

Man kan også skrive til vores sportsudvalg på spu@hlik.dk og få information om opstart i klubben.


Børn og Unge fra 10 til 17 år.

Har du altid ønsket dig at prøve ishockey, men ikke rigtigt har turde at springe ud i det, så har du muligheden nu. Herlev Ishockey Klub har et U11/18- hold, for dem der har lyst til at prøve og spille ishockey.

Træningstider ses her: http://is.hlik.dk/Kalender/u11-18/


Børn fra 3 til 9 år.

U8-holdet træner hver tirsdag og lørdag.

Kom gerne tre kvarter til en time før træningstid - så vil der både være plads og tid til at gøre børnene klar. 

I de første 30 dage vil du kunne låne alt udstyret af klubben samt skøjter. Vi hjælper dig med alt udstyret, du skal blot have noget svedtøj på - for eksempel skiundertøj eller en tynd langærmet bluse og et par tynde træningsbukser.


 • Personerne bag holdet på U8: Der er en træner samt hjælpetrænere tilknyttet holdet. Til hvert hold er der også tilknyttet en holdleder, der tager sig af de praktiske ting udenfor isen, som f.eks. at kommunikere, hvilke spillere der skal til cup, mødetider, kontakt til klubbens bestyrelse samt planlægning af arrangementer. Derudover er der tilknyttet materialefolk, som tager sig af praktiske ting i omklædningen og i spillerboksen til træninger og kampe. 


 • Hvad består træningen af på U8?: Træningen vil primært være små korte lege, hvor man lærer at falde, styre skøjterne og rejse sig op igen med fokus på, at børn er børn, der skal have det sjovt. Til træning er U8 delt op i 2-3 mindre hold afhængig af spillernes alder og kundskaber.


 • Begyndere: Her starter børnene med et stativ, for at nemmere kunne balancere på isen. Mange forældre er med på isen de første par gange, og hjælpetrænerne er med til at tage over. 


 • Selvløbende: Dem der er nået et skridt videre og har smidt stativ og forældre af isen, løber nu sammen med den anden gruppe af børn, som selv balancerer på isen. I denne gruppe arbejdes der på at lære at rejse sig op fra isen samt skøjteløb.


 • Erfarne: Det er den gruppe af børn, som har rimelig styr på deres skøjter og er i stand til at koncentrere sig om andre ting. Dette er første gang, at børnene i små perioder vil blive mødt af konkret træning, men det er blandet med en stor del leg for at holde interessen samt modet oppe i gruppen.


 • Mødetid: Det er vigtigt altid at komme i god tid før træningsstart. Det gælder både nye såvel som mere erfarne spillere. Da det tager tid at få det nødvendige udstyr på, slebet skøjter m.m. anbefales det at møde op 45-60 minutter før træningen starter. Der er mulighed for spillerne at tage brusebad efter træningen. Det giver børnene et godt sammenhold, når de klæder om sammen, både før og efter træning.

 

 • U8 Udstyr: Klubben har låneudstyr, der stilles gratis til rådighed den første måned. Spillerudstyr kan købes gennem klubben, der samarbejder med en hockeybutik , og som derfor sælger udstyret til en rabatpris. Der er også den mulighed at købe brugt udstyr gennem forskellige klubbers hjemmesider eller gennem opslag på opslagstavlerne i klubben.
 • Sæsonen: Is-sæsonen starter i august og slutter i april. Om sommeren er der typisk sommertræning en til to gange om ugen, og der er fokus på fysisk træning, balance og motorik, som er noget alle børn under 11 år kan få glæde af at træne.
 • Kontingent: De første 30 dage er gratis og derefter betales der kontingentet igennem holdsport.
 • Træningstider: http://is.hlik.dk/Kalender/U07/
 • Generelt: Har man som forældre spørgsmål til holdet, så spørg de tilstedeværende trænere, holdledere eller forældre. Vi har alle tidligere været i samme situation og ønsker at forældre såvel som nye og gamle spillere har det så nemt som muligt omkring det at gå til ishockey.


Andet.

Der afholdes løbende flere forskellige arrangementer bl.a. fastelavns- og juletræsfest. Dagene fejres primært på isen med en anderledes træning, hvor der for eksempel slås "katten af tønden". Uden for isen bliver der typisk dækket op til lidt hygge for både spillere og forældre i klubrummet. For holdet laves der desuden en del frivilligt arbejde. Holdet belønnes for arbejdet ved at få del i overskuddet. For at få en god stemning på holdet er der brug for en stor forældreopbakning til alle de events som laves, så der ikke er nogen der går sur i det.

Hvilke forventninger har vi til forældre?

 • Støtte og være positiv mod spillere og ledere.
 • Respektere trænernes beslutninger under træningerog kampe. 
 • Vi synes at det er vigtigt, at vores spillere lærer at tage ansvar, så fra og med U12 er forældre ikke velkomne i spillerboksen eller omklædningsrum ved træninger og kampe.
 • Hjælpe spillerne med at få deres dagligdag til at fungere med idræt, kost, søvn og skole.  
 • Støtte op og arbejde ved fælles arrangementer som indgår i Herlev Ishockey Klub og Herlev Eagles virksomhed.  
 • At du som forælder tænker på, at du også er en repræsentant for klubben og derfor repræsenterer Herlev Ishockey Klub på en positiv måde og optræder respektfuldt og professionelt overfor modstandere, dommere og officials. 
 • Råber ikke til dommere og modstandere under kamp.