Start sommer eller vinter, ja du kan starte hele året.
I is sæsonen (1/8 til 1/4) begynder alle nye hockeyspillere fra bunden af, på vores U7 hold eller vores Bobler hold, og bliver så efterfølgende placeret på det hold, som træneren mener de hører hjemme på efter alder og skøjte teknik.
Børn og Unge fra 10 til 16 år.
Har du altid ønsket dig at prøve at stå på skøjter, men ikke rigtigt turde springe ud i det, så har du mulighed nu. Herlev skøjtehal, bliver udvidet med yderligere en trænings hal i den kommende sæson. Herlev ishockey klub har derfor besluttet at oprette et nyt hold (bobler holdet), for dem der har lyst til at, prøve og stå på skøjter. Det er ikke kun spørgsmål om at lære at stå på skøjter, men måske et ønske om at prøve at spille ishockey. Idéen er at vi opretter et nyt hold for børn og unge, der har et ønske om at prøve at stå på skøjter. Vi stiller instruktører til rådighed, der er klar til at instruere dig således, at du i løbet af kort tid er i stand at stå på skøjter.
Træningstider: http://is.hlik.dk/Kalender/u11-18/
Børn fra 3 til 9 år.
U7 holdet træner tirsdag og lørdag.
Kom gerne en time til tre kvarter før træningstid - så vil der både være plads og tid til at få børnene klar.
I de første 30 dage vil du kunne låne alt udstyret af klubben også skøjter og vi hjælper dig med alt udstyret, du skal blot have noget svedtøj på - for eksempel ski undertøj eller en tynd langærmet bluse og et par tynde træningsbukser.
Du kan starte til ishockey om sommeren. Faktisk er det også et godt tidspunkt, da du får mulighed for stifte bekendskab med holdet uden ishockeyudstyr på. Sommertræningen foregår sammen med det hold du aldersmæssigt hører til.
Vi træner en til to gange om ugen på græsset bag ishockeyhallen, og der lære du fysisk træning, balance, motorik, som er noget alle børn under 10 år kan få glæde af at træne.
Du skal her på hjemmesiden gå til ny spiller under det hold hvor du aldersmæssigt hører til og oprette dig. Eller du kan ringe til klubben på tlf.: 31 60 67 68 og få en snak om opstart i klubben.
Personerne bag holdet U7: Der er en træner samt 1-2 hjælpetrænere tilknyttet holdet. Det er træneren, med retningslinjer fra klubbens sportslige ansvarlig, som tilrettelægger træningen så den er hensigtsmæssig for hele gruppen. udtagelse af hold til kampe og løvecup med videre. Til hvert hold er der desuden tilknyttet holdleder, der tager sig af de praktiske ting udenfor isen. Eksempler herpå er at kommunikere hvilke spillere der skal til løvecup, mødetider, kontakt til klubbens bestyrelse samt planlægning af arrangementer. Derudover er der tilknyttet materialemænd, som tager sig af praktiske ting som at fylde vanddunke, sørge for spiller tøj og de øvrige materialer, der er nødvendige til træningspas og kampe. Materialemændene står sammen med trænerne i spillerboksen under afvikling af kampene og hjælper med praktiske ting omkring spillerne. Materialemændene har derfor hele tiden kontakt til spillerne på og udenfor isen. Materialemændene, holdledere og hjælpe trænere på holdene er forældre der frivilligt tager det ansvar det er at hjælpe og arbejde for at skabe så trygge forhold som muligt for spillerne og skabe en kort kommunikationsvej mellem forældre og henholdsvis trænere og klubbens administration.
Hvad består træningen af: Træningen af denne aldersgruppe vil primært være små korte lege hvor de lærer at falde, styrer skøjterne og rejse sig op igen, med fokus på at børn er børn der skal have det sjovt.
Holdet: Er den gruppe af spillere som ikke er fyldt 7 år i den på gældene sæsonen. Holdet deltager i deres egen turnering. Når der spilles kampe er banen delt op i to dele adskilt af en bande. Børnene spiler på cirka 1/3 af banen eller 1/2 delen. (se afsnit løvecup). U7 er til træningen delt op i 2-3 mindre hold afhængig af spillernes alder og kundskaber. Hvor man på midten har begynder med stole og kegler, og i de to ender har vi delt børene op efter deres skøjteløb
Begyndere:Her starter børnene med at hænge over en stol eller kegle. Mange forældre er med på isen de første par gange, og hjælpe trænerne er med til at tage over. Vores motto med denne gruppe ”start er svært, men vi griner hele tiden”Selv løbende:Dem der er nået et skridt videre og har smidt stol kegle og forældre af isen, løber nu sammen med den anden gruppe af børn som balancerer på isen og med nød og næppe. I denne gruppe arbejdes på at lære at rejse sig op fra isen samt skøjteløb.
Erfarende: Er den gruppe af børn som har rimelig styr på deres skøjter, og er i stand til at koncentrere sig om andre ting, Dette er første gang børnene i små perioder vil blive mødt af konkret træning, men det er blandet med en stor del leg, for at holde interessen samt modet i gruppen. Det kan ske at enkelte medlemmer er ”for gode” til denne gruppe selvom de aldersmæssigt er tilhørende, og derved kan de få mulighed for, i perioder, at træne med Junior 9 for derved fagligt stadig at blive udfordret.
Mødetid: Det er vigtigt altid at komme i god tid før træningsstart. Det gælder både nye såvel som mere erfarne spillere. Da det tager tid at få det nødvendige udstyr på, slebet skøjter m.m. anbefales det at møde op minimum 30-45 minutter før træningen starter. Der er mulighed for spillerne at tage brusebad efter træningen. Det giver børnene et godt sammenhold når de klæder om sammen både før og efter træning. På den måde ser de hinanden uden for isen og har tid til lidt sjov og spas hvor venskaberne styrkes. Som ny spiller i klubben er det muligt at kontakte holdlederen eller træneren inden man møder op, hvis der er spørgsmål til emnet. Ellers er det muligt at møde op til et træningspas og igen kontakte holdleder eller træneren, der typisk kan findes i hallens underetage (ind af hoveddøren og ned til venstre). Der vil så blive taget hånd om de praktiske ting, hvor spiller såvel som forældre vil kunne få hjælp og vejledning i praktiske forhold såsom at klæde om med videre.
Sæsonen: Is sæsonen starter i august og slutter i april. Om sommeren er der typisk sommertræning en gang om ugen. Det primære formål med sommertræningen er at spillerne holder kontakt til hinanden og gennem øvelser med fodbold og rullehockey bevare det gode kammeratskab og sammenhold.
U7 Udstyr: Klubben har låneudstyr der stilles gratis til rådighed den første måned. Spillerudstyr kan købes gennem klubben, der samarbejder med en hockeybutik , og som derfor sælger udstyret til en rabatpris. Der er også den mulighed at købe brugt udstyr gennem forskellige klubbers hjemmesider eller gennem opslag på opslagstavlerne i klubben.
Kontingent: De første 30 dage er gratis og derefter betales der kontingentet igennem holdsport.
Træningstider: http://is.hlik.dk/Kalender/U07/
Generelt: Har man som forældre spørgsmål til holdet eller er tvivl om noget, er vores bedste råd meget simpelt: Spørg de tilstedeværende trænere, holdledere eller forældre. Vi har alle tidligere været i samme situation og ønsker at forældre såvel som nye og gamle spillere har det så nemt som muligt omkring det at starte til / og spille ishockey.
Andet: Der afholdes løbende flere forskellige arrangementer bl.a. fastelavns- og juletræsfest. Dagene fejres primært på isen med en anderledes træning, hvor der for eksempel slås "katten af tønden". Uden for isen bliver der typisk dækket op til lidt hygge for både spillere og forældre i klubrummet.For holdet laves der desuden en del frivilligt arbejde. Arbejdet består typisk af at hjælpe børnene med at sælge pucke til puckkastning til eliteholdets hjemmekampe, udlejning af skøjter til offentlig skøjetløb, salg af jule lodder og andre lignende ting. Holdet belønnes for arbejdet ved at få del i overskuddet, der sættes ind på holdets konto og kan bruges til at gøre det sjovere at være medlem. Det er ikke forventet at man som spiller og forældre deltager i dette arbejde, men da en del spillere typisk deltager, er det med til at styrke børnenes venskaber på og udenfor isen, gennem leg og hygge sig omkring et fælles formål.For at få en god stemning på holdet er der brug en stor forældreopbakning til alle de events som laves, så der ikke er nogen der går sur i det…. Vi har alle forældre og har en dagligdag ved siden af ishockey. Såfremt enkelte medlemmer (eller deres forældre) mener at det er for meget eller forkert, så brænd venligst ikke inde med det, men oplys det til holdlederen eller træneren, vi er også kun mennesker som ønsker det bedste for børnene og gruppen.
Ny til ishockey – Ny til ishockey
- Støtte og være positiv mod spillere og ledere
- Respektere trænernes beslutninger under træninger og kampe.
- Vi synes at det er vigtigt, at vores spillere lære at tage ansvar, så fra og med U11 er forældre ikke velkomne i spillerboksen eller omklædningsrum ved træning og kamp
- Hjælpe spillerne med at få deres dagligdagen til at fungere med idræt, kost, søvn og skole.
- Støtte op og arbejde ved fælles arrangementer som indgår i Herlev Ishockey Klub og Herlev Eagles virksomhed.
- At du som forælder tænker på at du også er en repræsentant for klubben og derfor repræsenterer Herlev Ishockey Klub på en positiv måde og optræder respektfuldt og professionelt overfor modstandere, dommere og officials.
- Råber ikke til dommere og modstandere under kamp.